Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

19.09.2015 23:19

Nawiązując do pytania Renataj , czy nie denerwuje Was krojenie i wydobycie z blaszki pierwszych kawałków ciasta? Ja zawsze mam z tym kłopot a najgorzej jak papier się ciągnie od spodu.

Odpowiedzi (43)

anemon

Zadanych pytań: 163

20.09.2015 11:11

Wystarczy kupić papier dobrej jakości i nic się nie "ciągnie od spodu", pierwszy kawałek wyjmuję szpatułką, a poza tym często używam blaszek z otwieranym rantem.

gosia56

Zadanych pytań: 466

20.09.2015 11:20

Faktycznie nie zawsze się uda wyjąć pierwszy kawałek w całości ale pózniej już jest dobrze zawsze piekę na papierze;)

Saga123

Zadanych pytań: 0

20.09.2015 11:43

czasami mam z tym problem, w zależności jakie to jest ciasto

ania2610

Zadanych pytań: 4

20.09.2015 12:01

też nie lubię wydobywania pierwszego kawałka, zwłaszcza w ciastach przekładanych lub z dużą ilością owoców - używam do podważania widelca, raz wyjdzie lepiej, raz gorzej :)

Madzai

Zadanych pytań: 7

20.09.2015 12:08

Polecam silikonowe foremki, których brzegi można odgiąć i łatwo wyjąć pierwszy kawałek bez psucia go :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

20.09.2015 12:13

raczej nie mam takiego problemu, ciasta mam dobrze wypieczone ale nie spalone

Ola1young

Zadanych pytań: 7

20.09.2015 12:46

zgadzam sie z Izabelą,pierwszy kawałek zawsze dla kucharki

molanka

Zadanych pytań: 14

20.09.2015 13:44

dobrze się sprawdzają blachy z wyjmowanym dnem

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

20.09.2015 15:43

pierwszy kawałek ciasta po ukrojeniu podważam nożem lub łyżeczką a jak jest brzydko ukrojony to sama go zjadam

misia53

Zadanych pytań: 339

20.09.2015 15:54

Ja też wyjmuję szpatułką ale w tym rzecz ,że szpatułka podchodzi pod papier i wtedy ciężko jest wyjąć , bo papier trzyma i nie ma to znaczenia jakiej jest jakości . Zdecydowanie łatwiej wykrawa mi się z blaszki tylko wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą . Najlepiej skorzystam z rady benki i kupie sobie formę z wyjmowanym dnem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak