Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

19.09.2015 23:19

Nawiązując do pytania Renataj , czy nie denerwuje Was krojenie i wydobycie z blaszki pierwszych kawałków ciasta? Ja zawsze mam z tym kłopot a najgorzej jak papier się ciągnie od spodu.

Odpowiedzi (43)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

20.09.2015 16:19

używam papieru do pieczenia , a pierwszy kawałek wyciągam łyżeczką ale też często u mnie nie jest on idealny

Mniam

Zadanych pytań: 87

20.09.2015 17:15

Zazwyczaj całe ciasto wyjmuję z blaszki obkrawając w około. Jeżeli ciasto zostaje w blaszce to pierwszy kawałek jest dla mnie i okazja, żeby spróbować wypieku :) jeżeli bardzo Cie to denerwuje to sprawdzi się blaszka z odpinanym rantem, są okrągłe i kwadratowe.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.09.2015 17:19

pierwszy kawałek zawsze wyjmuję widelcem i nie ma problemu jest taki jak inne , kiedyś próbowałam łyżeczką ale jakoś Mi to nie szło za bardzo :) @w mojej kuchni ja także mam dobrze wypieczone i nie spalone ale a tym rozpoczęciem to zawsze jest problem :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

20.09.2015 18:05

Pierwszy kawałek zawsze trudniej się kroi, ale też go się da zjeść.

dom-agi

Zadanych pytań: 2

20.09.2015 21:07

Pierwszy kawałek jest zawsze mój, więc nie musi być pięknie wydobyty z blaszki :)

misia53

Zadanych pytań: 339

20.09.2015 23:28

Właśnie Mniam , są okrągłe i kwadratowe i ja takie posiadam . Większość przepisów jednak jest na większą prostokątną blachę a takich nie widziałam w sprzedaży.

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

21.09.2015 06:10

tak, też mnie to denerwuje, bo z reguły pierwszy kawałek zawsze mi się "rozwali"

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

21.09.2015 12:44

Ja najczęściej wyjmuję całe ciasto z blachy przed pokrojeniem.

magda1976

Zadanych pytań: 1

21.09.2015 14:07

Pierwszy kawałek przeważnie wyciągam łyżeczką

krokus

Zadanych pytań: 145

21.09.2015 14:28

Oj tak zazwyczaj mam problem z pierwszym kawałkiem ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak