Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

08.02.2017 08:48

Od dzisiaj miałam mieć gości na ferie ale niestety dziś rano zadzwonili i odwołali przyjazd z powodu grypy. A tymczasem ja wczoraj wieczorem przygotowałam mięso tzn. część natarłam przyprawami /papryka, sól, pieprz, majeranek itp/ a część zamarynowałam w oliwie z przyprawami. I co teraz mam zrobić z tym mięsem: lepiej upiec/usmażyć i zamrozić czy zamrozić takie w marynacie i przyprawach ? Miało przyjechać 10 osób / a nas domowników jest 4/ więc trochę tego mięska jest.

Najlepsze odpowiedzi (3)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

08.02.2017 19:19

Ja czasem zamrażam zamarynowane mięso przed pieczeniem, jak wiem, że nie będę potem miała czasu i pyszne jest.

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

08.02.2017 20:15

ja także zamroziłabym zamarynowane mięsko

anemon

Zadanych pytań: 163

08.02.2017 16:15

Jeśli zamarynowałaś świeże mięso, czyli wcześniej nie mrożone, to możesz zamrozić, nie ma znaczenia czy zamarynowałaś na sucho czy na mokro, po upieczeniu będziesz miała pyszną pieczeń.

Odpowiedzi (42)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

08.02.2017 09:31

usmażyłabym i zamroziła

A_Ka

Zadanych pytań: 16

08.02.2017 09:34

ja bym zamroziła :) na każdym etapie produkcji można mrozić, a mięso usmażone czy upieczone po zamrożeniu traci smak jak dla mnie :(

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

08.02.2017 09:36

można zamrozić

Kasia7670

Zadanych pytań: 0

08.02.2017 09:48

To w oliwie bym usmażyła a resztę zamroziła.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

08.02.2017 09:49

ja również zamroziłabym teraz - tzn przed usmażeniem

Wacław

Zadanych pytań: 1269

08.02.2017 10:24

ja bym zamroził albo zaprosił na obiad rodzinkę lub sąsiadów ;-)

Róża1

Zadanych pytań: 7

08.02.2017 10:27

zamroziłabym w takim stanie jak jest :-)

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.02.2017 10:37

ja bym mięso usmażyła a póznie dopiero zamroziła porcjami

Mniam

Zadanych pytań: 87

08.02.2017 10:38

Mroziłam mięso po upieczeniu i było ok.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

08.02.2017 10:42

ja zamroziłabym po upieczeniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak