Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

08.02.2017 08:48

Od dzisiaj miałam mieć gości na ferie ale niestety dziś rano zadzwonili i odwołali przyjazd z powodu grypy. A tymczasem ja wczoraj wieczorem przygotowałam mięso tzn. część natarłam przyprawami /papryka, sól, pieprz, majeranek itp/ a część zamarynowałam w oliwie z przyprawami. I co teraz mam zrobić z tym mięsem: lepiej upiec/usmażyć i zamrozić czy zamrozić takie w marynacie i przyprawach ? Miało przyjechać 10 osób / a nas domowników jest 4/ więc trochę tego mięska jest.

Odpowiedzi (42)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

08.02.2017 10:51

najlepiej zamrozić po lekkim usmażeniu

adelajda

Zadanych pytań: 234

08.02.2017 10:57

nie opiekane bym zamroziła

halina17

Zadanych pytań: 271

08.02.2017 11:04

Jeśli mięso było mrożone wcześniej to ponownie zamrozić nie można . Najlepiej jeden kawałek upiec i mieć na kanapki mięsko , drugi kawałek usmażyć i można trochę zamrozić ale po rozmrożeniu nie jest zbyt smaczne.

pestka

Zadanych pytań: 424

08.02.2017 11:52

mięso bym podsmażyła i zrobiłabym gołąbki, trochę bym upiekła by mięso było na kanapki

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

08.02.2017 11:56

Ja bym zamroziła po upieczeniu

Habibi

Zadanych pytań: 690

08.02.2017 12:52

ja mrożę świeże mięso razem z marynatą, potem w tej marynacie się rozmrażam i mam wrażenie, że lepiej chłonie przyprawy! a jeśli mięso przed marynowaniem było zamrazane i rozmrażane, to nie ma co ryzykować jakiegos zatrucia i mrozic ponownie! wtedy najpierw wymaga pożądanej obróbki cieplnej najlepiej w piekarniku, bo znacznie wyższe temperatury, niż np. na patelni

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

08.02.2017 13:20

Ją również bym upiekla i zamrozila

irenka

Zadanych pytań: 888

08.02.2017 13:29

najlepiej usmażyć i zamrozić

ben-ka

Zadanych pytań: 459

08.02.2017 13:47

Śmiało możesz zamrozić i te w przyprawach i w marynacie, mięso skruszeje i będzie pyszne po upieczeniu.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

08.02.2017 15:18

zamrażam w marynacie, jest potem lepsze smakowo, sprawdzone mam wiele razy, lubię zamrozić tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak