Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

08.02.2017 08:48

Od dzisiaj miałam mieć gości na ferie ale niestety dziś rano zadzwonili i odwołali przyjazd z powodu grypy. A tymczasem ja wczoraj wieczorem przygotowałam mięso tzn. część natarłam przyprawami /papryka, sól, pieprz, majeranek itp/ a część zamarynowałam w oliwie z przyprawami. I co teraz mam zrobić z tym mięsem: lepiej upiec/usmażyć i zamrozić czy zamrozić takie w marynacie i przyprawach ? Miało przyjechać 10 osób / a nas domowników jest 4/ więc trochę tego mięska jest.

Odpowiedzi (42)

agaK.

Zadanych pytań: 311

08.02.2017 15:25

Ja też bym zamroziła bez pieczenia w marynacie, potem upieczesz i nie będzie różnicy, oczywiście pod warunkiem że mięso nie było wcześniej mrożone.

Janina

Zadanych pytań: 159

08.02.2017 16:17

Ja zamroziłabym po upieczeniu;))

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

08.02.2017 17:04

często mrożę doprawione mięso(surowe)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

08.02.2017 17:33

Ja bym zamrozila bez pieczenia.

edytazaw89@wp

Zadanych pytań: 5

08.02.2017 17:46

Zamrozić będzie gotowe na następny raz

molanka

Zadanych pytań: 14

08.02.2017 19:04

czasami zamrażam zamarynowane mięso

Marta1986

Zadanych pytań: 859

08.02.2017 19:27

zdecydowanie zamrozić

ilka01

Zadanych pytań: 6

08.02.2017 20:26

lepiej zamrozić zamarynowane

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

08.02.2017 20:52

Jak masz chęć to wszystkie zamarynowane i natarte mięso posmaz i zamroz porcjami, a jak nie to te surowe mięso zamroz, a potem będziesz je smażyć.

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

09.02.2017 00:34

I ja także zamroziłabym zamarynowane mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak