Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

21.12.2014 22:16

Piernik lepiej przełożyć powidłem zaraz po upieczeniu czy dopiero jak zmięknie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

21.12.2014 23:08

Ja przekładam na drugi dzień. Przekładam powidłami lub polewą czekoladową dzięki czemu piernik staje się wilgotny i szybciej mięknie.

anemon

Zadanych pytań: 163

21.12.2014 23:36

Święta tuż tuż, więc ma na co czekać, przełóż powidłami, a piernik szybciej zmięknie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

22.12.2014 06:58

przekładam po przestygnięciu aby sobie leżakował już z powidłami pod czekoladą :D

Odpowiedzi (27)

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

21.12.2014 23:26

Ja przekładam jak całkowicie ostygnie. Czasem jest to tego samego dnia, a czasem następnego - zależy czy piekę rano/w dzień czy wieczorem.

Klausia

Zadanych pytań: 251

21.12.2014 23:34

ja przekładam zaraz po wystudzeniu :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

22.12.2014 00:56

Przełóż go powidłami po wystygnięciu.

aisoglam

Zadanych pytań: 321

22.12.2014 01:02

Przekładam piernik powidłami jak tylko ciasto wystygnie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.12.2014 07:52

Gdy tylko ciasto przestygnie to przekładam nadzieniem

Kulinarna Ja

Zadanych pytań: 15

22.12.2014 08:17

Ja piernik przekładam na następny dzień, jednak powidła podgrzewam w garnku aż zgęstnieją - ciągle mieszając i takimi ciepłymi wykładam piernik.

Janina

Zadanych pytań: 159

22.12.2014 09:14

Przekładam po upieczeniu i wystudzeniu;)

Camill

Zadanych pytań: 2

22.12.2014 09:15

najlepiej na drugi dzien po upieczeniu i wtedy fajnie kruszeje , no i raczej powidlami niz powidlem bo to sa 'powidla' nie 'powidlo' ;-)

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.12.2014 09:29

ja piekę taki piernik który przekładam marmoladą przed pieczeniem;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

22.12.2014 10:05

ja przekładam po wystygnięciu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak