Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kate.500

Zadanych pytań: 1516

19.11.2013 09:50

Planuję zrobić tort, na wierzch chciałabym wyłożyć śmietanę z dodatkiem śnieżynki lub fixa do ubijania śmietany. Czy to wystarczy, żeby dekoracja była stabilna, czy np. dodać do tej śmietany jeszcze np. trochę żelatyny?

Odpowiedzi (30)

erym

Zadanych pytań: 24

19.11.2013 10:59

Ja dodaję żelatynę

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

19.11.2013 11:03

Fix powinien wystarczyć, ale żeby mieć pewność można dołożyć trochę żelatyny :)

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

19.11.2013 11:06

córka ma urodziny latem, więc zawsze dajemy żelatynę do śmietany - jest pewność, że tort się nie rozpłynie po wyjęciu z lodówki ;)

kate.500

Zadanych pytań: 1516

19.11.2013 11:21

Dzięki za podpowiedzi. Jezeli zdecyduję się na dodanie maskarpone, czy wówczas też fiz lub żelatynę, czy tylko serek i w jakich proporcjach ?

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

19.11.2013 11:25

ja dodałabym żelatynę

everay

Zadanych pytań: 1

19.11.2013 11:38

u mnie fix zawsze wystarcza

Motorek

Zadanych pytań: 1446

19.11.2013 11:45

ja dodaję trochę żelatyny

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

19.11.2013 12:02

ja do śmietany dodaję żelatyny ,nigdy nie daję sztucznej śnieżki:)

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

19.11.2013 12:21

jak weźmiesz odpowiednią ilość śmietan-fix to wystarczy

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.11.2013 12:43

do śmietany wolę dodać zelatynę wtedy jest pewne ze ciasto postoi trochę w niesmienionym stanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak