Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

19.02.2014 08:34

Podobno podczas pieczenia ciasta drożdżowego warto wstawić do piekarnika blaszaną miskę z wodą, ciasto nie będzie wtedy suche . Ja o tym przeczytałam i ciekawa jestem czy ktoś z Was już piekł ciasto drożdżowe taką metodą i czy faktycznie tak jest ?

Odpowiedzi (26)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

19.02.2014 09:03

nie wiedziałam o tym

Margo1

Zadanych pytań: 2141

19.02.2014 09:04

Ja tak nie robiłam ,ale ciekawy pomysł

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

19.02.2014 09:05

musze wypróbowac przy najbliższej okazji

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

19.02.2014 09:17

robie tak z bułkami.różnicy nie zauważam ale przyzwyczaiłam się ;)

Malinka

Zadanych pytań: 302

19.02.2014 09:24

Nigdy tak nie robiłam, ale w najbliższym czasie wypróbuję ten sposób.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

19.02.2014 09:26

Myślę, że podczas pieczenia chleba się to sprawdza - ale para wodna odpowiada na chrupkość skórki, nie na wilgotność. Myślę, że na wilgotność ciasta drożdżowego i jego puszystość bardziej wpływa dobra jakość i świeżość składników, odpowiednie proporcje, dobre wyrobienie ciasta i odpowiedni czas wyrastania.

erym

Zadanych pytań: 24

19.02.2014 09:48

jeszcze nie, ale pieklam drozdzowki z kostkami lodu i sie sprawdzilo

Lidzia

Zadanych pytań: 21

19.02.2014 09:49

Piekę tak nie tylko ciasto, ale i mięso.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

19.02.2014 09:51

nigdy tak nie robiłam i zgadzam się z Olą 1984 że na wilgotność ma wpływ wiele czynników

borgia

Zadanych pytań: 89

19.02.2014 09:54

Owszem piekę, ale tylko chleb. Od wody, która paruje zależeć będzie skórka, nie jakość wypieku. Czasami piekę spryskując jedynie wodą (rozpylaczem zwykłym) piekarnik tuż przed wsadzeniem wyrośniętego ciasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak