Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Granita

Zadanych pytań: 249

29.05.2014 14:07

Przeczytałam właśnie (w wiarygodnym źródle), że zielonych szparagów nie trzeba obierać.Słyszeliście o tym?

Odpowiedzi (27)

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

29.05.2014 21:11

Słyszałam o tym i ostatnio postanowiłam zastosować się do tej wskazówki. Okazało sie jednak, że moja zupa-krem z zielonych szparagów nawet po zmiksowaniu miała kawałki łyka. Na szczęście po przelaniu przez sitko zupka była do zjedzenia. Dodam, że szparagi były cieniutkie i swieże a jednak łykowate i teraz zawsze już je obieram.

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

29.05.2014 21:13

Tak nie trzeba obierać...ale czasem można ;P

misia53

Zadanych pytań: 339

29.05.2014 21:32

Zielone jeśli są grubsze to też mają łykowatą skórkę i wolę je obrać choć wiem ,że zielonych się nie obiera.

idealme

Zadanych pytań: 62

29.05.2014 22:09

ja zawsze obieram

pycholka

Zadanych pytań: 78

30.05.2014 08:38

Taaak, stara prawda

gibli

Zadanych pytań: 20

30.05.2014 08:43

tez tak słyszałam, ponoć tylko białe się obiera.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

30.05.2014 15:30

Tak, słyszałam o tym i ich nie obieram.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak