Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

02.05.2017 21:08

Przepis na gravlax z dzikiego pstrąga czy troci polega na dodaniu soli, cukru, skórki z cytryny i 50 ml anyżówki. Po 6 godzinach leżakowania można jeść rybę. Zastanawiam się czy mógłbym zastąpić anyżówkę ? Niestety jej nie mam a zastanawiam się nad jakimś innym komercyjnym substytutem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina z piekarni

Zadanych pytań: 0

05.05.2017 10:35

Róża1 nie istnieje coś takiego jak "jałowcówca z trawką"!

bertpvd

Zadanych pytań: 19

21.06.2017 23:58

Dziękuję za pomoc

bertpvd

Zadanych pytań: 19

12.06.2017 20:36

Fajny pomysł

Odpowiedzi (21)

pestka

Zadanych pytań: 424

03.05.2017 11:05

Spróbowałabym anyżówkę zastąpić cytrynówką

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

03.05.2017 11:33

też bym użyła cytronówki lub jałowcówki

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

03.05.2017 12:34

Myślę że cytrynówka bardzo dobrze sie sprawdzi ;)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

03.05.2017 12:57

Dziękuję za informację

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.05.2017 14:38

A ja myślę ,że jałowcówka świetnie by się nadała

halina17

Zadanych pytań: 271

03.05.2017 14:51

Można anyż - 'gwiazdki" zalać czystym alkoholem , odstawić na parę godzin i mamy w zastępstwie "anyżówki".

Renataj

Zadanych pytań: 1275

03.05.2017 15:05

@halina17 - myślę, że to dobry pomysł. Jałowcówka też myślę, że byłaby dobra. Natomiast cytrynówka - skoro jest dodawana skórka cytrynowa to może lepiej coś o innym smaku, na przełamanie cytrynowego posmaku.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

03.05.2017 17:24

Anyżówkę zastąp cytrynówką, jałowcówką.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

03.05.2017 18:50

zrobiłabym jak radzi halina17

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

03.05.2017 19:10

ja dodaję czystą wódkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak