Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

02.05.2017 21:08

Przepis na gravlax z dzikiego pstrąga czy troci polega na dodaniu soli, cukru, skórki z cytryny i 50 ml anyżówki. Po 6 godzinach leżakowania można jeść rybę. Zastanawiam się czy mógłbym zastąpić anyżówkę ? Niestety jej nie mam a zastanawiam się nad jakimś innym komercyjnym substytutem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Odpowiedzi (21)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

03.05.2017 20:58

Ja bardzo polecam wódkę z trawą żubrową. Świetnie się nadaje.

Mniam

Zadanych pytań: 87

03.05.2017 21:55

Dałabym zwykłą wódkę i gwiazdkę anyżu :)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

04.05.2017 00:43

nie robiłam ale poczytam rad

Franciszek

Zadanych pytań: 4

04.05.2017 00:50

dodaj czystą wódkę

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.05.2017 08:57

uzyłabym czystej wódki albo spirytusu i wrzuciłabym gwiazdkę anyżu ;)

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.05.2017 19:39

Do gravlaxa z łososia użyłam zwykłej żubrówki, ale tej tradycyjnej z trawką, a nie tych współczesnych wynalazków. Uważam, że cytrynówka jest zbyt aromatyczna. Gin (jałowcówka) też się nada.

Róża1

Zadanych pytań: 7

05.05.2017 09:48

też bym użyła jałowcówki z trawką :-).

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.05.2017 17:36

Ja myślę że najlepsza będzie żubrówka

bertpvd

Zadanych pytań: 19

07.05.2017 11:13

dodam cytrynówkę

bertpvd

Zadanych pytań: 19

12.06.2017 20:36

Każdy dostał plusa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak