Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.06.2016 13:21

Pytanie do osób robiących syrop z kwiatów czarnego bzu: po zalaniu kwiatów gorącym lukrem odstawiamy całość na 3-4 dni - gdzie: do lodówki ? Kiedy robiłam pierwszą porcję było chłodno więc trzymałam garnek z syropem w skrytce na przetwory ale teraz u mnie znów wróciły upały i nie mam zbytnio chłodnego miejsca - czy mam wstawić ten syrop do lodówki ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.06.2016 23:06

ja wstawiam do lodówki zawsze :-)

asiatok

Zadanych pytań: 15

17.06.2016 21:44

odstawiam w zacienione miejsce i wszystko jest ok

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

17.06.2016 21:22

Ja odstawiam do piwniczki, nigdy nie wstawiam do lodówki.

Odpowiedzi (21)

Janina

Zadanych pytań: 159

16.06.2016 13:40

Ja zalewam i odstawiam na ok 12 godzin w chłodne miejsce. najczęściej odstawiam na noc, to zawsze chłodniej jak w ciągu dnia ;)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

16.06.2016 15:19

raczej wstawiłabym w drugie większe naczynie wypełnione zimną wodą

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.06.2016 16:39

Odstawiam to w chłodne miejsce. Można do lodówki, zimnej piwnicy, spiżarni (jak ktoś mieszka na wsi), lub w 2 naczynie z zimną wodą.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

16.06.2016 17:09

postawiłabym na kafelkach w zaciemnionym miejscu lub tak jak radzi Grazyna0211

Stenka

Zadanych pytań: 467

16.06.2016 18:38

Ja zawsze nalewam i pozostawiam na około 12 godzin, tak robię syrop z akacji, bzu czarnego itp.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

16.06.2016 18:43

W żadne chłodne miejsce...zalej ostudzonym syropem, zakręć słój i stawiaj gdzie możesz. Ja stawiam na stole przy słonecznym oknie i trzymam równo 7 dni.Przepis sprawdzony, robię tak od lat więc polecam.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

16.06.2016 20:28

Ją też trzymam w lodówce

Renata9

Zadanych pytań: 329

16.06.2016 21:46

Chętnie skorzystam z przepisu, bo nigdy jeszcze nie robiłam.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.06.2016 21:51

Dzięki za pomysły:) Odstawię w większy garnek z zimną wodą.

gosia56

Zadanych pytań: 466

17.06.2016 07:40

ja nie robię takiego soku ale moja mam robiła i odstawiała tylko do spiżarki i był okej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak