Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.10.2013 13:44

Rada : jeśli pieczesz ciasta z owocami obtocz je w mące i dopiero dodaj do ciasta. Można także wierzch ciasta posypać cienką warstwą bułki tartej i dopiero potem wyłożyć owoce. Bułka tarta jak i mąka wchłonie nadmiar soku jaki wytworzą owoce podczas pieczenia i unikniemy zakalca.

Odpowiedzi (23)

Renata9

Zadanych pytań: 329

27.10.2013 14:55

dobra rada, zawsze ją stosuję

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

27.10.2013 15:01

rada jest dobra i stosowana

alaaa

Zadanych pytań: 201

27.10.2013 15:06

dokładnie tak, ja też tak robię

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

27.10.2013 15:41

również tak robię

Joannasz3190

Zadanych pytań: 115

27.10.2013 15:49

Dziękuję za radę, pomocna :)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.10.2013 16:26

idealme to jest rada na ciasta, które pieczemy. A co do Twojej odnośnie owoców na tortach to też kilka razy widziałam w telewizji i faktycznie pięknie się świecą.

Seba

Zadanych pytań: 1313

27.10.2013 17:46

o mące nie słyszałem, ale o bułce tartej tak

Iwka

Zadanych pytań: 174

27.10.2013 19:24

dobrze wiedzieć :)

margaret

Zadanych pytań: 4

27.10.2013 19:27

mąki nie stosowałam:)

Simeo

Zadanych pytań: 191

27.10.2013 19:55

dzięki za radę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak