Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.10.2013 13:44

Rada : jeśli pieczesz ciasta z owocami obtocz je w mące i dopiero dodaj do ciasta. Można także wierzch ciasta posypać cienką warstwą bułki tartej i dopiero potem wyłożyć owoce. Bułka tarta jak i mąka wchłonie nadmiar soku jaki wytworzą owoce podczas pieczenia i unikniemy zakalca.

Odpowiedzi (23)

Klisza

Zadanych pytań: 50

27.10.2013 20:08

z bułką robię tak samo

Misada

Zadanych pytań: 18

27.10.2013 20:45

tak zrobię następnym razem

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.10.2013 21:07

używałam mąki do obtaczania, ale bułki tartej jeszcze nie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak