Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

06.08.2013 13:43

Robiąc surówki ze świeżej kapusty wygniatacie ją z solą,czy odstawiacie aby sama puściła soki i zmiękła:)

Najlepsze odpowiedzi (3)

okrysia

Zadanych pytań: 79

06.08.2013 13:47

tez zmiękczam soląc i odciskając po czasie

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

06.08.2013 13:47

lekko wygniatam żeby puściła sok i odstawiam na 10-15 minut

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.08.2013 14:34

solę i zostawiam aż puści soki

Odpowiedzi (29)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

06.08.2013 13:45

Solę i odstawiam aż puści sok i nadmiar zlewam ale jak mi się speszy,to mocno wyciskam,żeby nie była taka"sztywna".

Wacław

Zadanych pytań: 1269

06.08.2013 13:46

zostawiamy posypane przyprawami ,aby soki puściły same

Karolina4

Zadanych pytań: 5

06.08.2013 13:48

Dzięki twojemu pytaniu uświadomiłam sobie, że ja zawsze po pokrojeniu kapusty delikatnie ją solę, a gdy zmięknie wyciskam i dodaje różne dodatki. Jeszcze nigdy nie czekałam na to, aż sama zmięknie. Muszę spróbować kiedyś tego sposobu.

pestka

Zadanych pytań: 424

06.08.2013 13:49

solę , odczekam trochę i dopiero lekko ją odciskam

jeta72

Zadanych pytań: 911

06.08.2013 13:50

solę i odstawiam aż puści soki

Cranberry

Zadanych pytań: 34

06.08.2013 13:52

Też doprawiam i czekam, aż puści soki i potem jeszcze wygniatam :)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

06.08.2013 13:54

Ja również solę i lekko wyciskam,aby zmiękła,bo wiem że dzieci wtedy bardzo chętnie zjadają takie suróweczki:)

anemon

Zadanych pytań: 163

06.08.2013 14:03

Nie wygniatam, bo nie lubimy takiej wygniecionej. Zostawiam na chwilę itd...

Ewa104

Zadanych pytań: 328

06.08.2013 14:18

Solę i lekko wygniatam.

Janina

Zadanych pytań: 159

06.08.2013 14:23

Najierw solę, następnie odstawiam na chwilę i wygniatam sok;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak