Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

06.08.2013 13:43

Robiąc surówki ze świeżej kapusty wygniatacie ją z solą,czy odstawiacie aby sama puściła soki i zmiękła:)

Odpowiedzi (29)

owca441

Zadanych pytań: 358

06.08.2013 20:26

solę i zagniatam

Kasia36

Zadanych pytań: 463

06.08.2013 20:52

Solę ją i odstawiam

ZEWA

Zadanych pytań: 190

06.08.2013 21:00

Jeśli jest to biała kapusta to solę i odstawiam, nigdy nie odlewam soku bo lubimy soczyste surówki. Natomiast kapustę czerwona jadamy na surowo bo nie lubimy parzonej i wtedy solę ją i robię jej pranie ręczne, kapusta jest kruchutka i nie jest twarda. I też nie odlewam soku.

misia53

Zadanych pytań: 339

06.08.2013 21:01

solę i lekko wygniatam

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

06.08.2013 21:15

Ja robię bezpośrednio przed podaniem .Szatkuję dodaję sok z cytryny odrobinę soli cukru i oliwy i mieszam .Jest chrupiąca i pyszna

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

06.08.2013 21:16

oczywiście jak jest młoda kapusta czyli jeszcze teraz

rjustysia

Zadanych pytań: 190

06.08.2013 21:23

Do białej kapusty dodaję mieszankę soli, cukru, octu oraz oliwy i zostawiam tak, aż zmięknie. Wtedy wygniatam.

Megg

Zadanych pytań: 69

07.08.2013 05:35

solę i odstawiam aby puściła sok, a później odciskam

Malinka

Zadanych pytań: 302

07.08.2013 22:41

Zawsze najpierw posolę i odstawię, następnie delikatnie wyciskam i dodaję resztę składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak