Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

04.08.2014 09:16

Robicie dżemy śliwkowe z renklod? Co zrobić, żeby sok szybciej odparował?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

04.08.2014 11:33

jak robię dżem to zawsze wstawiam na palnik i jak jest dużo soku to go zlewam lub zbieram chochelką od nalewania zupy a resztę co jest za dużo to zostawiam i sam odparowuje

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.08.2014 21:24

ja na razie nie robię , ponieważ mam niezły zapas , ale bym spróbowala zrobić tak jak Janina

Pyszota

Zadanych pytań: 85

04.08.2014 19:53

podczas wolnego smażenia odparuje

Odpowiedzi (26)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

04.08.2014 09:17

Gdzieś słyszałam, że można wstawić najpierw śliwki do piekarnika? Znacie ten sposób?

marcia7

Zadanych pytań: 166

04.08.2014 10:08

ja tradycyjnie czekam aż odparuje wtedy jest lepszy smak

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

04.08.2014 10:13

nie wstawiam śliwek do piekarnika gotuję aż odparują do odpowiedniej gęstości

Renata9

Zadanych pytań: 329

04.08.2014 10:19

ja zawsze dłużej je smażę, wtedy sok odparuje

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

04.08.2014 10:20

na koniec też tylko odparowuję mieszając na większym ogniu

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

04.08.2014 10:22

Jeśli lubisz sok śliwkowy, możesz przecedzić smażone śliwki przez sito. Masz wtedy i sok, i szybciej reszta Ci zgęstnieje :)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

04.08.2014 10:24

nie słyszałam o tej metodzie,ja zawsze odparowuje tradycyjnie, ewentualnie nadmiar soku staram się odlać łyżką do drugiego naczynia , a jeśli jest go dużo zlewam do butelki

Janina

Zadanych pytań: 159

04.08.2014 10:29

Spróbuj rzucić na sokownik i sok odbierzesz ile trzeba, a resztę przesmażysz na powidło, bardzo fajny sposób;)

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

04.08.2014 10:38

nie robię żadnych dżemów

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

04.08.2014 10:58

Ciekawy pomysł z tym sokownikiem - spróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak