Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

13.11.2013 20:58

Robicie rosół na kostkach bulionowych? Ja zawsze robię prawdziwy na mięsie i warzywach, jednak jak się ostatnio dowiedziałam nie każdy tak jada. Nieprzyjemny byłby dla mnie rosół na samych kostkach, jednak ostatnio w pracy koleżanka zdradziła mi swój rodzinny przepis na rosół i aż zamarłam z nie dowierzania! Przepis? Do garnka wody wlać ok 1 szklankę oleju, wlać sporo magii i dać kucharka, gotować chwile i gotowe. Nie sądziłam, że można jeść takie rzeczy i nazywać to rosołem..

Najlepsze odpowiedzi (3)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

13.11.2013 21:00

powiem krótko to na pewno nie jest rosół a po tej szklance oleju i innych dodatkach kolejka do WC pewna

Alex_M

Zadanych pytań: 119

13.11.2013 21:01

o matko. szczena mi opadła!! w życiu bym czegoś takiego nie zjadła :/

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.11.2013 21:28

rosuł zawsze gotuję na mięsie nie na oleju

Odpowiedzi (49)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

13.11.2013 21:00

Dodam, że bynajmniej nie wynika to z biedy, bo ta dziewczyna ma znacznie lepszą sytuację materialną niż ja, a wynika to chyba z czystego lenistwa. Ona sama przyznaje że jej ojciec nie zjadłby innego rosołu, bo ten "rosół" na oleju jest najlepszy w świecie. Generalnie tam się nie gotuje nic "normalnego" tylko same zupy w proszkach, gotowe mrożonki, słoikowe dania. Przeraża mnie to i na prawdę nie przypuszczałam że tak można jeść

brioszka

Zadanych pytań: 26

13.11.2013 21:02

o fuj. szkoda mi trochę ich żołądków..

Renata9

Zadanych pytań: 329

13.11.2013 21:03

to nie rosół, to ohyda !!!

Janina

Zadanych pytań: 159

13.11.2013 21:04

Rosół robię bez żadnych sztucznych przypraw. Nie używam kostek, i wogóle staram sie jak najmniej używać np. jarzynek, bo to sama chemia. A ten skład rosoły, który podałaś, to sobie nie wyobrażam;)

elka72

Zadanych pytań: 15

13.11.2013 21:10

Żal mi tych co jedzą takie świństwa.Może to i z lenistwa lub braku wiedzy.Aby smacznie zjeść wcale nie trzeba mieć dużo pieniędzy,wystarczy trochę pomysłu i chęci.Może być skromnie,ale musi być smacznie.Dobry rosół można zrobić z kurczaka,nie trzeba zaraz wołowiny.

adelajda

Zadanych pytań: 234

13.11.2013 21:11

Tego co piszesz to nie można nazwać rosołem . Nigdy takiego niby rosołu nie jadłam a gotuję rosół na mięsku i włoszczyźnie .

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

13.11.2013 21:11

nie wiem czy odważyłabym się zjeść taki "ROSÓŁ" :)

migotka28

Zadanych pytań: 20

13.11.2013 21:14

szczerze mówiąc wolałabym rosół z kostki niż ten który robi koleżanka jeśłi to wiogóle można nazwać rosołem,ja zupki gotuję najczęściej na rosole z prawdziwej wiejskiej kury lub bulionie z warzyw i kości wieprzowych na których jest troche więcej mięska bo to z własnego rozbioru lub też czasem z jakiegoś drobnego mięsa gulaszowego lub porcji rosołowej

joanna30

Zadanych pytań: 50

13.11.2013 21:14

Nigdy bym czegoś takiego nie tknęła.... w Pl sie nie spotkałam z tym ale mieszkając za granica przekonała się, że to jest normą, że ludzie nie gotuja tylko kupuja gotowce do odgrzania w mikrofali lub jadaja w fast foodach. Byle co i byle jak, byle się zapchać...

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

13.11.2013 21:26

Słyszałem też o takich "cudach". Taki rosołek chyba ładnie przeczyszcza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak