Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

13.11.2013 20:58

Robicie rosół na kostkach bulionowych? Ja zawsze robię prawdziwy na mięsie i warzywach, jednak jak się ostatnio dowiedziałam nie każdy tak jada. Nieprzyjemny byłby dla mnie rosół na samych kostkach, jednak ostatnio w pracy koleżanka zdradziła mi swój rodzinny przepis na rosół i aż zamarłam z nie dowierzania! Przepis? Do garnka wody wlać ok 1 szklankę oleju, wlać sporo magii i dać kucharka, gotować chwile i gotowe. Nie sądziłam, że można jeść takie rzeczy i nazywać to rosołem..

Odpowiedzi (49)

Ewelina38

Zadanych pytań: 1289

14.11.2013 08:14

zaniemówiłam.....

msmors

Zadanych pytań: 91

14.11.2013 08:24

to na rosół się tam nie wpraszaj. Dobrze, że wiesz co podają.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

14.11.2013 08:25

czytałam wczoraj Twoje pytanie i aż strach mnie obleciał co ci ludzie jedzą .? Ale słyszałam kiedyś ,że gdzieś w Chorzowie pewna rodzina wieczorem zwala wszystkie resztki z obiady itp i podgrzewa razem by to zjeść . Nie wiem jak oni tak mogą ale ...no cóż albo bieda albo głupota.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

14.11.2013 08:29

ciekawy pomysł na rosół ale takiego bym nie zjadła

Milka100

Zadanych pytań: 76

14.11.2013 08:43

rosół to zawsze z kury

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

14.11.2013 08:53

Rosołek tylko na mięsku i warzywach

Ela_K

Zadanych pytań: 13

14.11.2013 09:06

ja gotuję na mięsie i warzywach nie robię żadnych eksperymentów z olejem

dodi

Zadanych pytań: 256

14.11.2013 09:07

u mnie jest prawdziwy rosołek na mięsku i warzywach. Do tego domowy makaron- pyszności.

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

14.11.2013 09:08

fuu, żal mi takich ludzi, zamiast zrobić normalne jedzenie idą na łatwiznę i gotują gotowce a tej potrawy nie można nazwać rosołem

mariel78

Zadanych pytań: 98

14.11.2013 09:09

Zwykle do naszego rosołku idzie kilka rodzajów mięsa, kawałek kury i to naszej hodowlanej ,kawałek wołowego, szyjka indycza, coś tam z kaczki,ale najwspanialszy jest wtedy gdy doda się jeszcze kawałeczek baraniny, zero kostek, a vegetka też nasza własnoręcznie robiona.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak