Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

13.11.2013 20:58

Robicie rosół na kostkach bulionowych? Ja zawsze robię prawdziwy na mięsie i warzywach, jednak jak się ostatnio dowiedziałam nie każdy tak jada. Nieprzyjemny byłby dla mnie rosół na samych kostkach, jednak ostatnio w pracy koleżanka zdradziła mi swój rodzinny przepis na rosół i aż zamarłam z nie dowierzania! Przepis? Do garnka wody wlać ok 1 szklankę oleju, wlać sporo magii i dać kucharka, gotować chwile i gotowe. Nie sądziłam, że można jeść takie rzeczy i nazywać to rosołem..

Odpowiedzi (49)

pycholka

Zadanych pytań: 78

14.11.2013 09:23

Blee... Również jak Mysiunia robię prawdziwy rosół na mięsie i warzywkach, najlepszy, najzdrowszy i najsmacznieszy ;)

Ankha

Zadanych pytań: 112

14.11.2013 09:48

Chciałabym zobaczyć to na DS najlepiej jako "przepis krok po kroku"

Piotr-21

Zadanych pytań: 11

14.11.2013 10:05

dla mnie to obrzydliwe - jak można to jeść ?

malaczarna23

Zadanych pytań: 616

14.11.2013 10:12

masakra:/ takiego jak koleżanka bym nie zjadła! u mnie rosół musi być na kości rosołowej z mnóstwem warzyw (które wyjada potem w większości moja córcia:))

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

14.11.2013 10:36

az mnie ciarki przeszly. tesciowa dodaje kostki rosołowe(chociaz jak widze jak gotuje rosól to jej zabraiam)ale i tak zawsze je wyczuje w rosole,wtedy nie jem

mysza75

Zadanych pytań: 96

14.11.2013 10:37

nie ruszyłabym czegoś takiego, moja rodzina też. Jedzenie oleju w zupie to żadna przyjemność, kostek nie dodaję do rosołu

Beata73

Zadanych pytań: 1093

14.11.2013 13:08

gotuję rosół na skrzydełkach drobiowych i jest wspaniały

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

14.11.2013 15:07

a ja myślałam ,że ugotowanie rosołu to sprawa prosta i oczywista,ale chyba nie dla wszystkich jeszcze:)tragedia:)

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

14.11.2013 16:45

Bo cały problem nie w tym na co kogo stać a na tym czy ma wyrobiony smak /gust kulinarny. Można klepać biedę a jadać wukwintnie , a można spać na pieniądzach a jadać szajs. Są osoby które nie przywiązują wagi do smaku i wyglądu potraw - ma być to kaloryczne ( lub nie jeśli się akurat taki ktoś odchudza) i dać się zrobić jak najszybciej bo na stanie przy garach szkoda czasu. Stąd ,, rosoły" na porcji rosołowej gotowane w 30 minut ( bo po co gotować kurę 3 godziny ). Risotto z ryżu ugotowanego w torebce i wrzuconego na patelnię z jakimiś warzywami .Tego się nie zmieni .Na pociechę Wam powiem , ze melomanami też nie wszyscy są :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak