Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kikiriki

Zadanych pytań: 135

09.01.2017 18:19

Robicie zakwas z buraków? Uwielbiam ten smak, ale ciągle mi pleśnieje po kilku dniach w słoiku. Znacie może przyczynę? Dlaczego pleśń pojawia się na zakwasie po kilku dniach?

Odpowiedzi (36)

Konczi

Zadanych pytań: 632

11.01.2017 09:43

raz mi się zdarzyło, za ciepło było .. staram się tez by buraczki nie były na wierzchu

mysza75

Zadanych pytań: 96

11.01.2017 10:05

zalewam wodą przegotowaną, czosnek, cukier, sól, ziele angielskie, czysty słoik, przykrywam gazą i wstawiam w ciepłe miejsce i nigdy mi nie pleśnieje

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

13.01.2017 00:04

Znów mam minus.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

27.01.2017 19:02

Myślę, że masz zbyt ciepło w pomieszczeniu

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

27.01.2017 23:16

Kiedy robię zakwas nigdy nie mam pleśni.

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

30.03.2017 08:34

ja na szczęście nie mam takiego problemu, od lat mam sprawdzony przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak