Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

15.05.2017 22:59

Robię w tym roku syrop z pędów sosny aczkolwiek mam dylemat. Czy pasteryzować syrop czy nie ? Jak jest u Was ? Pasteryzujecie czy pomijacie etap pasteryzacji ?

Odpowiedzi (34)

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.05.2017 10:48

ja nie robię takiego syropu ale moja mam robiła i nigdy go nie pasteryzowała ;)

Mniam

Zadanych pytań: 87

16.05.2017 11:02

Cukier konserwuje syrop, więc nie trzeba pasteryzować.

halina17

Zadanych pytań: 271

16.05.2017 11:50

Ja również nie pasteryzuję.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

16.05.2017 12:28

nie robiłam jeszcze takiego syropu

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

16.05.2017 12:34

Nie pasteryzuję i nigdy się nic nie działo pierwsze słyszę o jego pasteryzacji..

dodi

Zadanych pytań: 256

16.05.2017 13:07

bratowa nie pasteryzowała

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.05.2017 14:40

Ja też nigdy nie robiłam takiego syropu i chętnie poczytam

Franciszek

Zadanych pytań: 4

16.05.2017 14:46

nie powinno się pasteryzować

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

16.05.2017 15:22

a ja zrobilam w tym roku pierwszy raz i mi splesnial :/

bertpvd

Zadanych pytań: 19

16.05.2017 16:30

dziękuję wszystkim za informację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak