Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Jolcia_90

Zadanych pytań: 31

23.08.2015 01:22

Sernik, po upieczeniu od razu wyciągamy z piekarnika by nie opadł, czy zostawiamy go w piekarniku jeszcze chwilę ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Róża1

Zadanych pytań: 7

23.08.2015 08:08

zawsze zostawiam jeszcze w piekarniku .

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

24.08.2015 13:09

zazwyczaj zostawiam w piekarniku

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.08.2015 13:24

Ja też zostawiam uchylone drzwi i zostawiam

Odpowiedzi (63)

Futka

Zadanych pytań: 2

23.08.2015 07:26

Ja zawsze zostawiam sernik w wyłączonym piekarniku na około 10 minut, tak aby :nie "przeziębić" ciasta i nie zmieniać nagle jego temperatury - wtedy może opaść. Następnie delikatnie uchylam drzwi piekarnika i dalej go studzę na kratce. Kiedy temperatura w wyłączonym piekarniku odpowiednio spadnie, dopiero wtedy go wyciągam :)

Maridka19

Zadanych pytań: 59

23.08.2015 07:56

Ja również zostawiam w wyłączonym piekarniku zostawiam na kilka minut w piekarniku :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

23.08.2015 08:07

Po upieczeniu wyłączając piekarnika, uchylam drzwiczki i zostawiając do przestygnięcia. Ale i tak przeważnie opada ;)

ilka01

Zadanych pytań: 6

23.08.2015 08:14

zostawiam parę minut w piekarniku

Alex_M

Zadanych pytań: 119

23.08.2015 08:16

żeby sernik nie opadł trzeba go lekko tylko zmiksować, a nie ubijać, jak nie urośnie to nie opadnie ;) najrówniejsze serniki wychodzą gdy pieczemy w kąpieli wodnej. po pieczeniu zostawiam sernik w piekarniku, uchylam drzwiczki i tam sobie powoli stygnie.

dom-agi

Zadanych pytań: 2

23.08.2015 08:50

Najczęściej zostawiam sernik w piekarniku po wyłączeniu i uchylam drzwiczki, ale niektóre przepisy wymagają, żeby wyciągnąć sernik od razu :)

pestka

Zadanych pytań: 424

23.08.2015 08:53

po upieczeniu, zostawiam jeszcze chwilę w piekarniku i uchylam drzwiczki

ben-ka

Zadanych pytań: 459

23.08.2015 09:15

Ja prawie wszystkie ciasta zostawiam w piekarniku do ostygnięcia.....sernik też.

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

23.08.2015 09:29

ja zostawiam na chwilę

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.08.2015 09:39

zostawiam sernik w piekarniku jakiś czas ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak