Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.10.2013 09:42

Skoro mowa o grzybach , pamiętam takie grzyby z dzieciństwa ,które zawsze mama zbierała ,że surowego grzyba kładło się na palniku gazowym ,troszeczkę się go soliło ,puszczał sok i był przepyszny , pamietacie coś takiego ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

malina

Zadanych pytań: 4

10.10.2013 09:46

u nas w domu nie było tradycji zbierania grzybów dopiero jako dorośli zasmakowaliśmy tej przyjemnosci

Ola1984

Zadanych pytań: 295

10.10.2013 09:47

O tak :) Babcia piekła takie grzyby na fajerkach. Nigdy nie zapomnę tego smaku.

erym

Zadanych pytań: 24

10.10.2013 10:12

czy to nie byly przypadkiem rydze?

Odpowiedzi (26)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.10.2013 09:44

Tak , pamiętam tego grzyba i ta kania mi się utrwaliła obtaczało się najpierw w jajku a potem w bułce tartej .

pestka

Zadanych pytań: 424

10.10.2013 09:48

z dzieciństwa nie pamiętam żadnych grzybów

Konczi

Zadanych pytań: 632

10.10.2013 09:48

nie pamiętam takich grzybów

Wacław

Zadanych pytań: 1269

10.10.2013 09:49

u nas rydze kładło sie na blachę i soliło,pyszne były

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

10.10.2013 09:51

pamiętam, że tata tak czasem przyrządzał rydze na starym piecu, na rozgrzanej blasze

msmors

Zadanych pytań: 91

10.10.2013 09:52

nie mam pojęcia o jaki grzyb chodzi

Janina

Zadanych pytań: 159

10.10.2013 10:01

Doskanale pamiętam te smaki, i do dzisiaj lubie sobie na płytce położyć rydza, opieńkę albo pieczarkę. Spróbujcie, zobaczycie jaki to smak;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

10.10.2013 10:02

ja nie pamiętam

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

10.10.2013 10:04

Tak u mnie pieczono rydze i pieczarki łąkowe :)

m1monika

Zadanych pytań: 1208

10.10.2013 10:08

u mnie tak się piekło gąski zielonki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak