Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.10.2013 09:42

Skoro mowa o grzybach , pamiętam takie grzyby z dzieciństwa ,które zawsze mama zbierała ,że surowego grzyba kładło się na palniku gazowym ,troszeczkę się go soliło ,puszczał sok i był przepyszny , pamietacie coś takiego ?

Odpowiedzi (26)

Habibi

Zadanych pytań: 690

10.10.2013 10:14

Pamiętam, że piekło się je na tzw. piecu kuchennym opalanym węglem i drzewem, miał wielką płytę grzewczą, na której piekło się właśnie takie grzyby i podpłomyki :) Grzybki wystarczyło tylko posolić - pyszne były :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

10.10.2013 10:19

a nie chodzi to o rydze?

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.10.2013 10:20

Dziękuję za odpowiedzi złe , już wiem że wsród nas są osoby które mnie nie lubią i sa zazdrosne :) Miłego dnia

borgia

Zadanych pytań: 89

10.10.2013 10:24

Tak jadłam u Babci na wsi, ale grzyby były smażone na blasze. Na starym piecu. W ten sposób smażyliśmy z kuzynostwem same gołąbki, na które zresztą sami chodziliśmy. Rewelacyjne. Reszta grzybów miała inne przeznaczenie :).

borgia

Zadanych pytań: 89

10.10.2013 10:28

Margo... ja te złe nadrabiam plusami. Mam wrażenie, że rzeczywiście komuś zależy na tym, aby niektórzy niektórym nie odpowiadali - dając minusy. I próbując pokazać, że te minusy od zadającego pytanie. Co jest głupotą totalną, ale co zrobić... Miłego dnia :).

ben-ka

Zadanych pytań: 459

10.10.2013 10:31

Myslę,że to były rydze,kładło sie je bezpośrednio na płycie kuchni,soliło i zajadało:)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

10.10.2013 10:31

nie pamiętam takich grzybów

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.10.2013 10:54

unas na płycie pieca kuchennego piekło się rydze trochę masła i trochę soli się dawało

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

10.10.2013 11:20

u nas piekło się tak jak u gosi56 w ten sposób rydze

elka72

Zadanych pytań: 15

10.10.2013 11:24

Jako dziecko strasznie lubiłam zbierać grzyby,ale ich nie jadłam,za to teraz uwielbiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak