Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

16.09.2016 09:22

stewia, ksylitol nie nadaje się do wypieków drożdżowych, drożdże potrzebują zwykłego cukru do rośnięcia

Odpowiedzi (46)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

16.09.2016 19:42

dzięki, nie wiedziałam o tym!

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

16.09.2016 20:52

dzięki za radę

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

16.09.2016 21:25

Dobrze wiedziec

halina17

Zadanych pytań: 271

16.09.2016 21:28

Zawsze używam cukru do ciasta drożdżowego. Dobrze wiedzieć , że stewia, ksylitol nie nadaje się do wypieków drożdżowych.

ilka01

Zadanych pytań: 6

16.09.2016 22:13

dobra rada

norweska20

Zadanych pytań: 400

16.09.2016 22:23

dobrze wiedzieć :)

patryska76

Zadanych pytań: 24

16.09.2016 22:48

Dzięki za informację! ;-)

Lis

Zadanych pytań: 56

17.09.2016 12:23

Nie wiedziałam o tym, dzięki za informację:)

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.09.2016 18:46

zaczyn drożdżowy nawet czystego cukru nie wymaga - wystarczy dodać łyżkę mąki, która jest węglowodanem, a więc z chemicznego punktu widzenia to sacharydy czyli cukry! nie musimy więc dodawać czystej sacharozy, aby drożdże miały pożywkę - świetnie pozyskają jedzonko z mąki!

gosia56

Zadanych pytań: 466

17.09.2016 20:49

do zaczynu dodaje zawsze cukier dobrze wiedziec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak