Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

13.08.2013 21:21

Szef w którego teraz pracuje na innym stanowisku, gdy dowiedział się ,że miałam sesje kulinarne do już 4 gazet chce bym u niego gotowała na wesela. Nie wiem czy podołam takiemu wyzwaniu. Co byście zrobili na moim miejscu.?

Najlepsze odpowiedzi (3)

halina17

Zadanych pytań: 271

14.08.2013 10:15

Nie przeczytałam wcześniej , że to wesele na 160 osób , jedna osoba do pomocy to za mało nie podołasz z jedną osobą chyba .Musiałabyś 24 godz na okrągło to wysiłek duży a tym bardziej , że pierwszy raz takie przygotowanie stres robi swoje.

halina17

Zadanych pytań: 271

14.08.2013 10:06

Gotowanie na wesele to jest duże wyzwanie, musisz sama zadecydować. musisz mieć osoby do pomocy i to 3-4 zależy od ilości gości. Zależy jakie meni szef wymyśli , wszystko przygotować na wesele jest pracochłonne. Ja ostatnio pomagałam na wesele w rodzinie tzw " Gospodyni"i wiem ile pracy trzeba włożyć. Dwa dni piątek sobota gotowanie i to cały dzień a sobota ja nie byłam ale od rana od 7 do rana do godz.3 , bo posiłki ciepłe trzeba podać .Ja jeszcze pomagałam przy pieczeniu więc od wtorku trzeba było pomagać ale za to jedzenie pyszne , domowe. Byłam na wielu weselach w restauracjach i "jedzenie" niech się schowa do tak przygotowanego przez osobę- osoby domowe jedzenie.

msmors

Zadanych pytań: 91

14.08.2013 09:07

JEDNA OSOBA DO POMOCY TO ZAMAŁO.

Odpowiedzi (33)

berys18

Zadanych pytań: 1434

13.08.2013 21:25

z pewnością podołasz, musisz mieć tylko kogoś do pomocy

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

13.08.2013 21:26

Każdy szef szuka u swoich pracowników najlepszych talentów, więc wcale się nie dziwię, że gdy dowiedział się o Twoich zdolnościach kulinarnych, chce Cię wykorzystać we właściwej roli. Jeśli czujesz się na siłach spróbuj :)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

13.08.2013 21:26

na pewno dasz radę, powodzenia !

sasanka

Zadanych pytań: 22

13.08.2013 21:27

Myślę, że warto to rozważyć. Każde takie wyzwanie to nowe doświadczenie i w przypadku zadowolenia gości ( a pewnie tak by było) powód do domu :) Trzeba tylko ocenić swoje siły bo wiadomo, że bale na 200 par raczej odpadają z przyczyn technicznych ale może warto podpytać szefa wstępnie jakby to widział, jakie potrawy go interesują :) bo jak masz piec 40 ciast gotować 5 zup, tonę kotletów a w dzień wesela obracać świniaka na ruszcie to raczej się nie da :D

sasanka

Zadanych pytań: 22

13.08.2013 21:28

... powód do domu a także do dumy :D

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

13.08.2013 21:34

najwięcej 160 osób i bez pieczenia ,jedna pani do pomocy

Klausia

Zadanych pytań: 251

13.08.2013 21:35

To super :D Ja bym się przynajmniej zastanowiła i organizowała ekipę do pomocy :)

lara

Zadanych pytań: 35

13.08.2013 21:37

potraktuj to jako wyzwanie-do odważnych świat należy:)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

13.08.2013 21:39

Gratuluje propozycji na twoim miejscu zgodziła bym się :)

6zer

Zadanych pytań: 21

13.08.2013 21:41

ja bym na twoim miejscu przemyślała bo łatwo nie jest :( 2 dni na nogach praktyczni 24 na 24, wiem bo moja mama bywała kucharką na weselach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak