Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Katarina

Zadanych pytań: 21

02.08.2013 08:40

wczoraj piekłam babkę, wypróbowałam pierwszy raz formę sylikonową - żałuję. Miałam wrażenie, że babka mi się gotuje a nie piecze, po wyjęciu przy ściankach była "prawie spalona" a w środku jakby nie dopieczona. Niczym nie wysmarowałam formy czy to błąd? Czy Wam też tak się zdarzyło?

Najlepsze odpowiedzi (3)

2milutka

Zadanych pytań: 134

02.08.2013 09:36

piekę od dawna w takiej formie niczym nie smaruję i jest ok może to coś z piekarnikiem nie tak?

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.08.2013 09:55

ja mam silikonową foremkę na babkę z kominkiem z gazety jakiejś, ale nigdy mi się nic takiego nie zrobiło... ładnie normalnie się piecze

Kasnaj

Zadanych pytań: 154

02.08.2013 09:20

coś nie tak z temperaturą bo w silikonie piekę od dawna

Odpowiedzi (29)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

02.08.2013 08:42

nie, zawsze piekę w silikonowych foremkach,nie natłuszczam ich i ciasta wychodzą super.

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.08.2013 08:44

nigdy nie smaruję foremki babka piecze się dobrze

eisenq

Zadanych pytań: 5

02.08.2013 08:44

za wysoka temperatura i dla tego tak Ci się stało

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.08.2013 08:44

Ja większość ciast oraz chleb piekę w silikonowych foremkach i nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło! Może ta foremka jakaś felerna?

gosia1988

Zadanych pytań: 526

02.08.2013 08:45

mi również ciasta zawsze w formach silikonowych wychodzą świetnie i nigdy nie smaruje niczym formy

Beata73

Zadanych pytań: 1093

02.08.2013 08:45

jestem zadowolona z formy silikonowej i nigdy nie miałam problemu z upieczeniem ciasta.nigdy też nie smaruję formy tłuszczem.

berys18

Zadanych pytań: 1434

02.08.2013 08:45

nie martw sie, potrenujesz i w końcu uda sie

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.08.2013 08:46

acha, czasami smaruję tłuszczem wnętrze do delikatniejszych ciast typu biszkopt - innym razem nie, ale pieką się OK

migotka28

Zadanych pytań: 20

02.08.2013 08:49

babki w silikonowej nie piekłam ale piekłam inne ciasta i nic takiego mi się nie przytrafiło może za wysoka temperatura i boki szybko się upiekły i przypaliły a środek się lekko ściął a może przepis jakiś ferelny i niesprawdzony

pestka

Zadanych pytań: 424

02.08.2013 08:49

nie mam w tym względzie doświadczenia , nie mam po prostu foremek silikonowych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak