Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Katarina

Zadanych pytań: 21

02.08.2013 08:40

wczoraj piekłam babkę, wypróbowałam pierwszy raz formę sylikonową - żałuję. Miałam wrażenie, że babka mi się gotuje a nie piecze, po wyjęciu przy ściankach była "prawie spalona" a w środku jakby nie dopieczona. Niczym nie wysmarowałam formy czy to błąd? Czy Wam też tak się zdarzyło?

Odpowiedzi (29)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

02.08.2013 08:58

ja piekę w sylikonowej formie, ale wszystko jest dobrze upieczone i niczym nie smaruję foremki

Katarina

Zadanych pytań: 21

02.08.2013 09:00

hmmm może z tą temperaturą coś nie tak bo przepis sprawdzony , piekłam u teściowej a jak wiadomo każdy piekarnik inaczej piecze może dlatego o tym nie pomyślałam

Konczi

Zadanych pytań: 632

02.08.2013 09:00

Nigdy nie smaruję silikonowych form, nie wiem dlaczego tak wyszło ... jaka temperatura? Wcześniej już piekłaś te babkę ?

Janina

Zadanych pytań: 159

02.08.2013 09:05

Prawdopodobnie temperatura za wysoka, za szybko się piekła;)

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

02.08.2013 09:06

mi się tak nigdy nie przydarzyło :)) każdy piekarnik inaczej piecze, także pewnie za wysoka temperatura pieczenia

pestka

Zadanych pytań: 424

02.08.2013 09:07

nie mam foremek silikonowych , bo bałam się że ciasto mi się nie uda jak KatarinieM

malina

Zadanych pytań: 4

02.08.2013 09:09

Nie miałam takiej przygody z tymi foremkami, bo ich nie mam

Renata9

Zadanych pytań: 329

02.08.2013 09:15

mnie sie nigdy tak nie zdarzylo, babki i ciasta z takim form wychodza super

ben-ka

Zadanych pytań: 459

02.08.2013 09:43

Może to temperatura,może to taki przepis....ja mam formę do babki i sobie chwalę,ale foremki do muffinek już nie bardzo - jak włożę papiloty,jest ok. ale bez nich ciasto też mi się nie podoba.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

02.08.2013 10:10

początkowo jak piekłam w silikonowej formie w piekarniku gazowym gdzie temperatura jest bardziej od dołu to też miałam taki problem. Teraz mam piekarnik elektryczny i piecze się super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak