Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Rycerz

Zadanych pytań: 75

08.04.2015 17:34

Wiecie co może się stać, gdy ciastu drożdżowemu nie damy dostatecznie dużo czasu do wyrośnięcia. Lub od razu po wyrobieniu damy go obróbce cieplnej?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Renata9

Zadanych pytań: 329

08.04.2015 18:16

Może być zakalec

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

08.04.2015 18:19

takie ciasto będzie trochę mniej wyrośnięte

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

08.04.2015 18:26

To zależy przy czym. Niektóre ciasta udadzą się bez uprzedniego wyrośnięcia, ale już na przykład pączki NIE.

Odpowiedzi (30)

Michał2

Zadanych pytań: 32

08.04.2015 17:43

może nie wyrośnie tak jak powinno

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

08.04.2015 17:51

nie wiem ale jak piekę drożdżówkę to zawsze wykładam bezpośrednio na blachę i od razu wkładam do piekarnika bez wyrośnięcia i nic się nie dzieje drożdżówka wychodzi dobra :)

Barbara777

Zadanych pytań: 38

08.04.2015 17:53

lepiej zostawić do wyrośnięcia, ciasto wtedy na 100% będzie udane;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

08.04.2015 19:01

Ciasto nie wyrośnie tak jak byśmy chcieli

Alex_M

Zadanych pytań: 119

08.04.2015 19:36

a to różnie. bo są przepisy, w których ciasto od razu jest wkładane do piekarnika, są takie, które muszą dobrze wyrosnąć. w drugim przypadku ciasto będzie zbite, zakalcowate

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

08.04.2015 20:53

Ciasto które wstawimy od razu do piekarnika nie wyrośnie i będzie cienkie.

Klausia

Zadanych pytań: 251

08.04.2015 23:18

Czasami wychodzi jedna wielka zbita klucha jak źle wyrośnie.

misia53

Zadanych pytań: 339

08.04.2015 23:54

drozdzowe musi mieć czas na wyrośnięcie ,bo inaczej zrobi sie klucha , zbite a ma być pulchne

Ola1984

Zadanych pytań: 295

09.04.2015 07:12

Zawsze zostawiam drożdżowe do wyrośnięcia, jest wtedy puszyste i delikatne.

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

09.04.2015 08:27

nie wyrośnie i nie będzie pulchne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak