Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Rycerz

Zadanych pytań: 75

08.04.2015 17:34

Wiecie co może się stać, gdy ciastu drożdżowemu nie damy dostatecznie dużo czasu do wyrośnięcia. Lub od razu po wyrobieniu damy go obróbce cieplnej?

Odpowiedzi (30)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

09.04.2015 08:36

zawsze mam czas y ciasto wyrosło

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

09.04.2015 08:41

Zawsze zostawiam aby wyrosło, jest lepsze ,pulchniejsze.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

09.04.2015 09:21

Piekę czasem coś bez wyrośnięcia i też się udają.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

09.04.2015 09:27

drożdże muszą mieć czas żeby zaczęły pracować jeśli wstawi się takie ciasto od razu do piekarnika nie będzie pulchne

Mancia w kuchni

Zadanych pytań: 20

09.04.2015 09:55

zależy od przepisu. Np chleb na drożdżach bez wyrośnięcia będzie jednym wielkiem zbitym kamieniem :)

Mancia w kuchni

Zadanych pytań: 20

09.04.2015 09:56

a poza tym ciasta drożdżowe mają wyrosnąć po to, aby właśnie te drożdże ruszyły. W gorącej temp. drożdże są zabijane i może właśnie wyjść gniot :)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

09.04.2015 10:21

ciasto nie wyrośnie tak jak powinno

Asik32

Zadanych pytań: 2

09.04.2015 10:27

nie będzie po prostu puszyste tylko jakieś zbite więc może się okazać że nie będzie zjadliwe:)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

09.04.2015 11:01

lepiej żeby poleżało i wyrosło

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.04.2015 11:37

nigdy nie piekłam niewyrośniętego ale pewnie nie będzie pulchne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak