Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

lubie

Zadanych pytań: 22

15.09.2016 22:09

Wiecie jak zachowuje się ksylitol na rozgrzanej patelni, tak samo jak biały cukier?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

17.09.2016 19:35

nie używam ksylitolu

Wacław

Zadanych pytań: 1269

25.09.2016 09:54

nie miałem do czynienia z ksylitolem

Iwusia

Zadanych pytań: 242

20.09.2016 23:03

tylko się rozpuszcza, nie karmelizuje się

Odpowiedzi (27)

asiatok

Zadanych pytań: 15

15.09.2016 22:19

Rozpuszcza się, ale nie karmelizuje.

Janina

Zadanych pytań: 159

15.09.2016 22:22

Nie używałam jeszcze ksylitolu nigdy i nie wiem, ale chętnie poczytam;))

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

16.09.2016 07:46

Nie wiem, nigdy się nad tym nie zastanawiałam. A na gorącej patelni nie traci swoich właściwości?

Kasnaj

Zadanych pytań: 154

16.09.2016 07:49

nie zachowuje się jak cukier jedynie się rozpuści

Renata9

Zadanych pytań: 329

16.09.2016 08:08

Nigdy nie używałam ksylitolu

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.09.2016 08:35

jeszcze go nie kupowałam ale muszę go też kupić

Habibi

Zadanych pytań: 690

16.09.2016 09:00

Oczywiście, że się rozpuszcza i to nawet w kąpieli wodnej, bo poniżej 100 stopni! Niestety nie zmieni smaku, koloru i aromatu, jak karmelizowany cukier. Ale za to jest znacznie bezpieczniejszy, bo nie powoduje tak drastycznych poparzeń jak karmel!

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

16.09.2016 09:21

jednak cukier czasem musi być dla efektu karmelu chociażby

Ola1984

Zadanych pytań: 295

16.09.2016 09:32

Nie podgrzewałam ksylitolu, z reguły stosuję go tylko do słodzenia napojów.

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.09.2016 09:37

też nie podgrzewałam ksylitolu, czyli dla karmelu lepszy cukier na to wychodzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak