Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

paula191919

Zadanych pytań: 54

22.06.2014 14:35

wiem, że jest niedziela. Ale zamierzam zrobić gofry i powiedzcie mi bitą śmietanę samemu robi się ze śmietany 36% ? Bo ten smietan-fix są nie dobre....

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

22.06.2014 17:18

Ja ubijam 30%, dodaję cukier puder i cukier waniliowy;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

22.06.2014 22:23

ubijasz schłodzoną śmietanę kremówkę 36 % , dodajesz trochę cukru waniliowego i cukru pudru i kontrolujesz ubijanie żeby nie zrobiło się masło. Najpierw ubijam na niższych obrotach a potem na najwyższych do momentu aż będzie gęsta.

idealme

Zadanych pytań: 62

22.06.2014 14:38

A co ma do tego niedziela? :P gofrów nie wolno sobie odmawiać! można zrobić z naturalnej śmietany spokojnie ;)

Odpowiedzi (32)

paula191919

Zadanych pytań: 54

22.06.2014 14:41

Ale tylko cały czas ją ubijać i się zrobi samo? Jak to się robi? Nigdy nie robiłam oprócz z tych proszków i mleka... ble...;/

paula191919

Zadanych pytań: 54

22.06.2014 14:42

Ale tylko cały czas ją ubijać i się zrobi samo? Jak to się robi? Nigdy nie robiłam oprócz z tych proszków i mleka... ble...;/

Renata9

Zadanych pytań: 329

22.06.2014 14:43

może też być śmietana 30 %; musisz kontrolować ubijanie śmietany, bo inaczej zrobi Ci się maslo

paula191919

Zadanych pytań: 54

22.06.2014 14:49

a ok ok , ale cukru nic nie sypię? Tylko samą śmietanę?

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

22.06.2014 15:04

Ja ostatnio ubijałam śmietankę 36% i bardzo ładnie mi wyszło z niewielką ilością cukru, któru pomału dosypywałam w trakcie miksowania

kasienka23

Zadanych pytań: 512

22.06.2014 15:09

ja ubijam samą śmietanę

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.06.2014 15:16

Ja robię z 30 i 32

Czyki

Zadanych pytań: 72

22.06.2014 15:31

Ja zawsze ubijam 30% śmietankę z cukrem pudrem i jest pycha :)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

22.06.2014 15:38

36% i mocno zimna-mikserem na dużych obrotach w wysokim pojemniku i jak zacznie gęstnieć to uważać z miksowaniem-nie za długo bo masło wyjdzie

Renata22

Zadanych pytań: 672

22.06.2014 15:47

ubić 30% z cukrem i taka smietana jest najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak