Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

paula191919

Zadanych pytań: 54

22.06.2014 14:35

wiem, że jest niedziela. Ale zamierzam zrobić gofry i powiedzcie mi bitą śmietanę samemu robi się ze śmietany 36% ? Bo ten smietan-fix są nie dobre....

Odpowiedzi (32)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

22.06.2014 16:04

ja ubijam z cukrem pudrem

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

22.06.2014 16:19

możesz ubić z dodatkiem cukru pudru lub cukrem waniliowym :)

mitek111

Zadanych pytań: 15

22.06.2014 16:24

ja zawsze ubijałam śmietanę 30%, i też fajnie się ubiło

misia53

Zadanych pytań: 339

22.06.2014 17:30

Do ubijania śmietana musi być obowiązkowo schłodzona wtedy nie ważne na jakich obrotach masło ci nie wyjdzie . Może być i 30% , zawsze taką używam i pod koniec ubijania dodaję cukier puder

Malinka

Zadanych pytań: 302

22.06.2014 17:42

Ja także ubija śmietanę 30% schłodzona mikserem na wysokich obrotach i pod koniec dodaję albo cukier puder, albo odrobinę wanilinowego.

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

22.06.2014 17:47

śmietanka 30%lub 36% z dodatkiem cukru pudru

migotka28

Zadanych pytań: 20

22.06.2014 18:21

ja bitą śmietanę robię zazwyczaj ze smietanki 30%, wystarczy tylko ubić i dodac pod koniec troszkę cukru pudru lub tez cukru waniliowego , tych z torebki raczej nie kupuję chyba ze gdzieś wygram lub dostanę to zużyję

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

22.06.2014 18:38

śmietna musi być mocno schłodzona i należy ją ubijać w wysokim naczyniu na dużych obrotach miksera

paula191919

Zadanych pytań: 54

22.06.2014 18:39

Dzięki dziewczyny ; )) A wiecie może tak jak w knajpach czy w programach kulinarnych mają te takie srebrne butle co z tego biorą robią tą bitą śmietanę to tam się samą śmietanę wlewa i się robi samo? jak to jest?

kasiaw

Zadanych pytań: 470

22.06.2014 19:25

Tak z 36% świetnie się ubije ale z 30% też bardzo się do tego nadaję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak