Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

paula191919

Zadanych pytań: 54

22.06.2014 14:35

wiem, że jest niedziela. Ale zamierzam zrobić gofry i powiedzcie mi bitą śmietanę samemu robi się ze śmietany 36% ? Bo ten smietan-fix są nie dobre....

Odpowiedzi (32)

Beata23

Zadanych pytań: 335

23.06.2014 07:35

może być 30% z dodatkiem cukru pudru

borgia

Zadanych pytań: 89

23.06.2014 08:39

Odpowiedź 35. Te srebrne butle to specjalistyczne syfony. Bite kremy i musy pod ciśnieniem możesz przygotować nawet z dodatkiem sera pleśniowego, niekoniecznie z kremówki. I choć wydaje się to śmieszne, to tak jest. Naboje jak w normalnym syfonie, więc masa pod ciśnieniem jest bardzo napuszona. Wygląda fantastycznie i pewnie tak samo smakuje. Niestety kilka lat temu sprawdzałam - syfon wtedy był dostępny w specjalistycznych sklepach, ale przeraziła mnie jego cena. Odpuściłam. Być może coś się zmieniło w tej kwestii.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak