Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

23.07.2016 20:14

Witam! Mam pytanie- czy jak zasypujecie wisnie cukrem na nalewke, to czy one wam po jakims czasie zaczynaja sie lekko pienic i troche pachniec alkoholem? Moje tak wlasnie dzisiaj wygladaja w sloiku i sie zastanawiam czy cos zrobilam zle, czy to normalne? Ja zazwyczaj robilam odwrotnie, tzn. wisnie najpierw zalewalam wodka, nastepnie zlewalam ten sok a wisnie zasypywalam cukrem, ktory wyciagal z nich sok. Zawsze potem mieszalam na koniec wszystko razem i bylo ok. Teraz zrobilam inaczej i zaczynaja sie dziac takie cuda. Prosze o porade

Odpowiedzi (25)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

24.07.2016 10:55

Wiśnie zaczęły fermentowane musisz dodać alkohol

gosia56

Zadanych pytań: 466

24.07.2016 11:30

wiśnie niestety zaczęły fermentować ;)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

24.07.2016 11:53

już chyba znasz odpowiedź :)

halina17

Zadanych pytań: 271

24.07.2016 12:00

Wiśnie zaczęły fermentować . Najlepiej zrobić wino z tego, Ponownie zrób nalewkę .Wiśnie najpierw zalane alkoholem oddadzą mu wszystkie świeże smaki i aromaty, a nalewka będzie miała najlepszy możliwy smak, kolor i aromat.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

24.07.2016 12:29

lepiej zalać wódką od razu

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

24.07.2016 14:26

wiśnie zaczęły fermentację lepiej z nich zrobić wino

pestka

Zadanych pytań: 424

24.07.2016 14:57

może dałaś za mało cukru i zbyt długo stały - ja zawsze tak robię i nalewka jest pyszna wiśnie zasypuję cukrem i przynajmniej raz dziennie wstrząsam słojem by cukier dobrze wymieszał się z wiśniami i z powstającym sokiem - trzymam na parapecie okna 4-5 dni a potem zalewam wódką lub spirytusem

anka1988

Zadanych pytań: 25

24.07.2016 15:16

mój sposób: Do słoika wsypać wydrylowane wiśnie + 10 pestek wszystko zalać spirytusem tak aby zakryć wiśnie, wystawić w słoneczne miejsce na 4-6 tygodni. Następnie zlać i wstawić do chłodnego miejsca, a wiśnie zasypać cukrem i wystawić na słońce na 2-3 tygodnie. Po upływie 2-3 tyg połączyć powstałe wywary.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

24.07.2016 16:24

zazwyczaj zalewam alkoholem... nie robiłam nigdy tak jak Ty

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

24.07.2016 19:20

zapewne zaczęły fermentować dałaś za mało cukru , osobiście zasypuję cukrem co jakiś czas potrząśam słojem aby sie rozpuścił jak puszczą sok to je zlewam i dodaję spirytus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak