Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

23.07.2016 20:14

Witam! Mam pytanie- czy jak zasypujecie wisnie cukrem na nalewke, to czy one wam po jakims czasie zaczynaja sie lekko pienic i troche pachniec alkoholem? Moje tak wlasnie dzisiaj wygladaja w sloiku i sie zastanawiam czy cos zrobilam zle, czy to normalne? Ja zazwyczaj robilam odwrotnie, tzn. wisnie najpierw zalewalam wodka, nastepnie zlewalam ten sok a wisnie zasypywalam cukrem, ktory wyciagal z nich sok. Zawsze potem mieszalam na koniec wszystko razem i bylo ok. Teraz zrobilam inaczej i zaczynaja sie dziac takie cuda. Prosze o porade

Odpowiedzi (25)

Klausia

Zadanych pytań: 251

24.07.2016 21:22

Przy malinach i jeżynach najpierw zasypuję cukrem i jest w porządku.

Franciszek

Zadanych pytań: 4

24.07.2016 23:04

raczej sfermentowały

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

25.07.2016 09:19

nie zmam się bardzo na tym ,bo nigdy nie robiłam ale jak zaczyna się pienić to pewno fermetują

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

25.07.2016 11:02

spróbuj zrobic ocet

Wacław

Zadanych pytań: 1269

25.07.2016 16:09

z pewnością nastąpił proces fermentacji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak