Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

AnielskaSlodycz

Zadanych pytań: 92

11.07.2013 19:00

Z ilu jajek robicie biszkopt ?

Odpowiedzi (28)

Habibi

Zadanych pytań: 690

11.07.2013 21:10

zawsze z 8-10 jajek, bo lubię puszyste i wysokie biszkopty, a zresztą mam w domu miłośnika słodkoście wszelkich, w postaci własnego męża, dlatego nie "opłaca" mi się piec nic mniejszego, bo i tak zostanie zjedzone najwyżej w ciągu doby ;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.07.2013 21:29

własnie to zależy od wielkości blachy i od tego czy lubimy cienki biszkopt albo grubszy

Ilona_eS

Zadanych pytań: 57

11.07.2013 21:29

z 7 jajek, jest calkiem wysoki i spokojnie mozna przekroic.

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

11.07.2013 21:36

zależy jaką wielkość potrzebuję - jak cienki na spód pod krem i galaretkę to tylko z trzech a jak do przekrojenia to z 6 lub więcej. Ilość zalezy też od tego w jakiej formie będę piec - na większą potrzeba większej ilości jajek i reszty składników

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

11.07.2013 21:36

Najczęściej z 6 lub 9 to zależy jakie jest przeznaczenie gotowego ciasta.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

11.07.2013 23:39

zazwyczaj z 5 lub 6

halina17

Zadanych pytań: 271

12.07.2013 11:36

Zależy do jakiego ciasta piekę biszkopt. Najczęściej z 5 , 6 jajek.

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

16.07.2013 18:37

z 6 jajek,mam stały,wypróbowany przez lata przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak