Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

08.08.2014 12:04

zabrakło mi proszku do pieczenia i dodałam 2 łyżeczki sody - ciasto ładnie urosło, więc proszek czasem można zastąpić sodą....

Odpowiedzi (36)

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.08.2014 15:07

dodaję czasami sodę ale nie wolno jej dać za dużo bo będzie wyczuwalna

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

08.08.2014 15:08

Często soda ratuje ciasto, gdy zapomni się o proszku :)

aginaa

Zadanych pytań: 700

08.08.2014 15:19

tak mozna, szczegolnie do ciemnych ciast, z kakao czy piernikow, wtedy ładnie zachowuja kolor

Mniam

Zadanych pytań: 87

08.08.2014 15:45

Można, można, tylko ja za bardzo nie lubię tego posmaku sody :)

Sroczka

Zadanych pytań: 513

08.08.2014 15:49

Dobrze wiedzieć, gdy zabraknie w domu proszku do pieczenia, a właśnie zamierzamy piec ciasto.

mysza75

Zadanych pytań: 96

08.08.2014 15:54

można soda zastąpić, ale ja nie lubię sody w ciastach. Jakoś mi nie smakuje

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

08.08.2014 16:13

wiedziałam nieraz tak robię :)

molanka

Zadanych pytań: 14

08.08.2014 16:54

można zastąpić sodą, ale ja wolę proszek

as28

Zadanych pytań: 294

08.08.2014 17:01

nie wiedziałam, ale dzięki teraz będę wiedziała

migotka28

Zadanych pytań: 20

08.08.2014 17:16

można zastąpic ale mi równiez nie smakuje ciasto z jej dodatkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak