Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

08.08.2014 12:04

zabrakło mi proszku do pieczenia i dodałam 2 łyżeczki sody - ciasto ładnie urosło, więc proszek czasem można zastąpić sodą....

Odpowiedzi (36)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

09.08.2014 18:34

też tak czasem robię

AnnieB

Zadanych pytań: 1

09.08.2014 20:19

no właśnie, a czy czuć tą sodę potem czy nie?

gibli

Zadanych pytań: 20

10.08.2014 08:43

tak spokojnie można dac sodę zamiast proszku do pieczenia:),

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

10.08.2014 10:13

można dodać sody,ale nie tyle co proszku,bo będzie wyczuwalna w cieście.Upiekłam tak kiedyś mufinki i było czuć bardzo sodą)

alaaa

Zadanych pytań: 201

10.08.2014 10:21

to fakt można zastąpić ale ja nie lubię sody w wypiekach, nawet mała ilość sody u mnie jest wyczuwalna :)

raspberry

Zadanych pytań: 13

10.08.2014 13:45

dlatego sodę najlepiej rozpuścić w odrobinie zimnej wody przed dodaniem do ciasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak