Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

08.08.2014 12:04

zabrakło mi proszku do pieczenia i dodałam 2 łyżeczki sody - ciasto ładnie urosło, więc proszek czasem można zastąpić sodą....

Odpowiedzi (36)

Ankha

Zadanych pytań: 112

08.08.2014 17:18

Wiem, że to działa, ale wolę proszek, soda jak jest jej dużo w cieście zostawia niefajny posmak w ustach

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

08.08.2014 17:30

ciekawy pomysł do wykorzytania

Janina

Zadanych pytań: 159

08.08.2014 19:36

Tak, wiedziałam o tym;)

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

08.08.2014 19:57

Oczywiście , że możemy zastąpić , też tak robię .

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

08.08.2014 20:55

Szczerze mówiąć nie wiedziałam, choc to w sumie oczywiste bo dzialaja podobnie. Tak czy inaczej dla mnie to cenna rada. :)

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

08.08.2014 21:01

czasem tak robię , ale sody daję nieco mniej :)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

08.08.2014 21:55

na pewno wykorzystam radę,dziękuję

ada.la

Zadanych pytań: 39

08.08.2014 22:28

jeszcze nie miałam okazji tak zrobić

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

09.08.2014 08:58

też tak robię

ZEWA

Zadanych pytań: 190

09.08.2014 11:52

Oczywiście, że można pod warunkiem że nie jest się uczulonym na sodkę. Mój syn raz jadł ciasta na sodce i wylądował w nocy na pomocy doraźnej. od tamtej pory staram się unikać sodki, chyba że piekę coś czego On nie lubi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak