Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

17.02.2017 00:18

zbliża się tłusty czwartek, macie dobre rady na dobre pączki?

Odpowiedzi (43)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

17.02.2017 14:37

ja robię pączki z advocatem

jola91

Zadanych pytań: 23

17.02.2017 15:07

Najlepsza rada to taka, żeby przed smażeniem uformowane pączki dobrze wyrosły ;)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

17.02.2017 15:09

najlepszy przepis na pączki....wypróbowana cukiernia :) kupuję ulubione i biegnę do pracy :) nie każdy może sobie pozwolić na smażenie w domu :)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

17.02.2017 16:37

ja robie pączki z ziemniakmi zawsze sie udaja

edytazaw89@wp

Zadanych pytań: 5

17.02.2017 16:38

Spirytus do ciasta

Beatris

Zadanych pytań: 43

17.02.2017 16:38

@w mojej kuchni, może i mniej kaloryczne, ale smażone to smażone :) Jeżeli jednak chcesz spróbować pieczonych, to może ten przepis Ci się spodoba: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/272078/szafranowomarchewkowe-paczki-z-dziurka.html

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

17.02.2017 17:22

Tak Wacław służę pomocą . Renata 9, dostałam ten przepis od rodziny na te pączki.

dodi

Zadanych pytań: 256

17.02.2017 17:48

uwielbiam pączki ale sama nie zabieram się za ich robienie.

benka

Zadanych pytań: 15

17.02.2017 18:57

Dobra rady na pączki: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, do ciasta dajemy mało cukru bo jego nadmiar powoduje przypalanie się pączków,które dłużej smaży się niż oponki, dajemy też kieliszeczek spirytusu lub octu, wtedy pączki nie piją tłuszczu.

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.02.2017 20:28

@Gusia, nie dostałaś tego przepisu od rodziny, ale skopiowałaś z czyjegoś bloga! Po co ty kopiujesz cały tekst? Przecież to zakrawa na spam! Wystarczyło podać adres: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/tlusty_czwartek/paczki_pieczone/przepis.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak