Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.08.2014 12:20

Znalazłam ciekawy przepis na zupę pomidorowo-paprykową. W przepisie podano, że papryki należy /po usunięciu nasion/ ułożyć w naczyniu żaroodpornym i opiec przez 45 min w piekarniku w 180 stopniach C. No i mam pytanie: czy to naczynie przykryć ? jak Wy opiekacie paprykę w piekarniku ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.08.2014 16:24

też nigdy nie przykrywam

adelajda

Zadanych pytań: 234

16.08.2014 18:00

Opiekaj bez przykrycia ...:)

Janina

Zadanych pytań: 159

16.08.2014 20:56

Ja również nie przykrywam;)

Odpowiedzi (29)

anemon

Zadanych pytań: 163

16.08.2014 12:36

Nie, nie przykrywaj. Opiekaj do czasu, aż skórka będzie ciemno brązowa, a nawet czarna wtedy wyjmij paprykę z piekarnika i przełóż do szczelnie zamykanego pojemnika albo woreczka foliowego, zawiąż go, a po chwili skórka sama będzie schodziła z papryki.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.08.2014 12:37

Zób jak anemon pisze , aj robię dokładnie tak samo ,nie przykrywam

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.08.2014 12:39

Dzięki za pomoc:)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

16.08.2014 12:39

ja też nie przykrywam, sposób z wrzuceniem do woreczka jest super, nie trzeba się męczyć ze zrywaniem skórki

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

16.08.2014 12:40

nigdy nie przykrywam naczynia opiekając paprykę przykryta zamiast się opiec zacznie się dusić w własnym soku

Renata9

Zadanych pytań: 329

16.08.2014 12:44

skoro przypiekać to nie przykrywaj, bo inaczej Ci się zaparzy papryka

Alex_M

Zadanych pytań: 119

16.08.2014 13:01

trzeba upiec bez przykrycia :) a to wkładanie do woreczka nie jest konieczne. kiedyś tak robiłam, raz mi się nie chciało i od tej pory już woreczków nie używam a skórka i tak schodzi :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.08.2014 13:20

Ja też nigdy jak przypiekam nie przykrywam papryki

pestka

Zadanych pytań: 424

16.08.2014 13:59

podczas przypiekania też nie przykrywam naczynia z papryką

Czyki

Zadanych pytań: 72

16.08.2014 14:08

Nie przykrywaj, będzie smaczniejsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak