Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.08.2014 12:20

Znalazłam ciekawy przepis na zupę pomidorowo-paprykową. W przepisie podano, że papryki należy /po usunięciu nasion/ ułożyć w naczyniu żaroodpornym i opiec przez 45 min w piekarniku w 180 stopniach C. No i mam pytanie: czy to naczynie przykryć ? jak Wy opiekacie paprykę w piekarniku ?

Odpowiedzi (29)

Lidzia

Zadanych pytań: 21

16.08.2014 14:21

Ja opiekam na blasze bez przykrycia.

Klausia

Zadanych pytań: 251

16.08.2014 14:22

nie trzeba nic przykrywać, a jak się przypiecze to jest jeszcze lepsza :)

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

16.08.2014 14:59

ja nigdy nie przykrywam

erym

Zadanych pytań: 24

16.08.2014 16:37

ja tez nigdy nie przykrywam

alaaa

Zadanych pytań: 201

16.08.2014 17:03

papryki nie przykrywaj, inaczej ją ugotujesz a nie przypieczesz, a po wyjęciu tak jak anemon pisze włóż do woreczka na chwilkę wtedy łatwo zdejmniesz skórkę

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

16.08.2014 17:52

skorzystam z waszych rad, bo jeszcze nigdy nie opiekałam papryki, zawsze jem ze skórką

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

16.08.2014 18:26

papryki nie przykrywa sie piekąc ją w piekarniku-skórka musi się przypie aby ładnie zeszła:)

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

16.08.2014 19:18

papryki nie przykrywamy

radex995

Zadanych pytań: 2

16.08.2014 19:24

Absolutnie nie przykrywamy !

Ola1984

Zadanych pytań: 295

16.08.2014 20:30

Robię zupę krem z papryki i zupę krem z pieczonych warzyw. Nie przykrywam papryki, piekę ją na blaszce, aż sczernieje, potem wkładam do woreczka lub obwijam folią aluminiową i zostawiam na 20-30 minut. Bez problemu da się potem ściągnąć skórkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak