Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.08.2014 12:20

Znalazłam ciekawy przepis na zupę pomidorowo-paprykową. W przepisie podano, że papryki należy /po usunięciu nasion/ ułożyć w naczyniu żaroodpornym i opiec przez 45 min w piekarniku w 180 stopniach C. No i mam pytanie: czy to naczynie przykryć ? jak Wy opiekacie paprykę w piekarniku ?

Odpowiedzi (29)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

16.08.2014 20:53

nigdy nie przykrywam papryki opiekam w piekarniku

ada.la

Zadanych pytań: 39

16.08.2014 21:22

ja nie przykrywam

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

16.08.2014 21:58

nie przykrywam, po upieczeniu wkładam do woreczka, zamykam i zostawiam do wystudzenia,potem obieram ze skórki

Róża1

Zadanych pytań: 7

16.08.2014 22:47

też nie przykrywam :-)

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.08.2014 22:56

nie przykrywam, układam an klaszcze i zapiekam , fanie się zrumienia a skórkę i tak wyrzucasz potem

Izabela9

Zadanych pytań: 25

17.08.2014 06:04

Ja nie przykrywam nigdy naczynia, gdyż jeśli je przykryjemy to papryka nam się udusi a nie upiecze. A chodzi Nam o to aby była upieczona.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

17.08.2014 13:42

papryki się nie przykrywa wtedy skórka szybciej zejdzie

Ania84

Zadanych pytań: 67

17.08.2014 13:59

ja zawsze piekę bez przykrycia

gibli

Zadanych pytań: 20

18.08.2014 12:38

przypiekam bez przykrycia, az skórka dobrze sie przypiecze, jest prawie czarna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak