Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

04.01.2017 17:38

Zrobilam lody na bazie kremowki i cukierkow czekoladowych kasztankow. Masa po zamrozeniu jest twarda jak skala i nie da sie za nic jej ubrac goraca galkownica. Mam pytanie do osob ktore lobia lody na bazie kremowki- czy po zamrozeniu zawsze sa takie skute na kamien? (Ja robilam tak, ze czesc kremowki zagotowalam z tymi cukierkami i wystudzilam. Druga czesc kremowki ubilam na sztywno i polaczylam obie masy. Na koniec dodalam dwa zoltka ubite na piane z odrobina cukru)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

05.02.2017 17:15

ja ubijam wszystką śmietanę i dodaję resztę. Podczas mrożenia mieszam. Jest wszystko okey

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.01.2017 10:36

A moja corka wlasnie czyta ze mna komentarze i mowi, ze wiadomo ze trzeba lody mieszac. Pytam zdziwiona skad ona ma takie informacje, a ona na to ze z gry Sara gotuje :P Okazuje sie, ze czasami 8 latki maja wieksze doswiadczenie :D

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

04.01.2017 20:25

Przyznam ze nie mieszalam bo nie wiedzialam ze to wazne. A sposob na takie lody widzialam gdzies tutaj, ale to byly chyba tofi, ja zrobilam czekoladowe. No nic, nastepne bede robila z mieszaniem i ubije cala kremowke. Dzieki za odpowiedzi :)

Odpowiedzi (26)

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

04.01.2017 19:38

Ja robiłam lody na bazie kremówki i masa była puszysta, bardzo często mieszałam podczas mrożenia.

adelajda

Zadanych pytań: 234

04.01.2017 19:50

Ubijam zawsze całość śmietany ..... wszystkie dodatki smakowe, dodaję na koniec ubijania

Renata9

Zadanych pytań: 329

04.01.2017 20:00

Podobno podczas mrożenia trzeba często mieszać masę, jeśli nie, to robi się z niej kamień.

Kulinarna Ja

Zadanych pytań: 15

04.01.2017 20:08

Też słyszałam, że lody podczas mrożenia należy często mieszać.. może to powód?

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.01.2017 20:11

Moim zdaniem problemem może być ta druga część śmietanki, która nie została ubita! Ponieważ ubijana śmietana nabiera powietrza i staje się puszysta, a nieubita jest jednak bardzo zwarta. Ja robię lody, których nie jedzą dzieci, więc dodatkowo dodaję do masy z kremówki odrobinę jakiegoś alkoholu (zazwyczaj rum albo nalewka owocowa) i wtedy nie zamarza za mocno.

asiatok

Zadanych pytań: 15

04.01.2017 21:50

mieszanie lodów podczas zamarzania, to najistotniejsza sprawa.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

04.01.2017 22:03

Na 2 raz mieszaj co jakiś czas zamrażające się lody, a w efekcie będziesz miała je puszyste i nie skute na kamień.

Klausia

Zadanych pytań: 251

04.01.2017 22:04

Zależy od mieszania.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

04.01.2017 23:34

Z pewnością chodzi o mieszanie - wiem to z własnego doświadczenia:)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

05.01.2017 00:32

mrożąc lody trzeba często mieszać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak