Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

04.01.2017 17:38

Zrobilam lody na bazie kremowki i cukierkow czekoladowych kasztankow. Masa po zamrozeniu jest twarda jak skala i nie da sie za nic jej ubrac goraca galkownica. Mam pytanie do osob ktore lobia lody na bazie kremowki- czy po zamrozeniu zawsze sa takie skute na kamien? (Ja robilam tak, ze czesc kremowki zagotowalam z tymi cukierkami i wystudzilam. Druga czesc kremowki ubilam na sztywno i polaczylam obie masy. Na koniec dodalam dwa zoltka ubite na piane z odrobina cukru)

Odpowiedzi (26)

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

05.01.2017 01:07

Podczas mrożenia należy mieszać lody. Można też dodać alkohol.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

05.01.2017 07:59

kiedyś też robiłam i wyszły mi takie jak twoje i od tej pory nie robię sama

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

05.01.2017 09:45

dużo mieszania w trakcie mrożenia

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.01.2017 10:04

wiem ze wazne jest mieszanie lodów podczas zamrażania;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

05.01.2017 10:44

moje lody na bazie kremówki są zawsze zbite

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

05.01.2017 11:18

mieszać, mieszać i to kilka razy.....moje wnuczki też mi udzielają różnych rad z bajek:))))

Mniam

Zadanych pytań: 87

05.01.2017 11:21

Dobrze jest przemieszać, ale dodatek alkoholu sprawia, że nie zamarzną na kość. Jeżeli mam takie mocno zmarznięte to przed podaniem wstawiam je do lodówki na pół godziny.

anka1988

Zadanych pytań: 25

05.01.2017 12:00

ja kiedyś robiłam to dodatki smakowe dodałam na koniec. tez była twarda, może te mieszanie ma jakis sens w tym ;)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

05.01.2017 13:15

musisz mieszac podczas mrożenia wtedy beda dobre

Futka

Zadanych pytań: 2

05.01.2017 13:38

A może to wina cukierków? Ale zgadzam się z innymi - mieszanie to podstawa :) Następnym razem lody będą idealne :D Pozdrawiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak