Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

04.01.2017 17:38

Zrobilam lody na bazie kremowki i cukierkow czekoladowych kasztankow. Masa po zamrozeniu jest twarda jak skala i nie da sie za nic jej ubrac goraca galkownica. Mam pytanie do osob ktore lobia lody na bazie kremowki- czy po zamrozeniu zawsze sa takie skute na kamien? (Ja robilam tak, ze czesc kremowki zagotowalam z tymi cukierkami i wystudzilam. Druga czesc kremowki ubilam na sztywno i polaczylam obie masy. Na koniec dodalam dwa zoltka ubite na piane z odrobina cukru)

Odpowiedzi (26)

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.01.2017 17:24

Zawsze wystawiam jakaś godzinę wcześniej z lodówki jak są tak twarde, ale trzeba mieszać je podczas zamrażania, ja to robię mikserem kilka razy.

2milutka

Zadanych pytań: 134

05.01.2017 17:30

mieszanie to podstawa podczas mrożenia bez tego ani rusz ;) Powodzenia przy następnej produkcji

Konczi

Zadanych pytań: 632

05.01.2017 17:45

mieszanie i dodatek soli u mnie się sprawdza

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

05.01.2017 19:40

Mi się takie też zdarzały. W końcu zainwestowałam w maszynę.

kasiaw

Zadanych pytań: 470

05.01.2017 21:05

mieszać, mieszać i jeszcze raz mieszać w tym tkwi problem zapewne

ilka01

Zadanych pytań: 6

07.01.2017 10:14

najważniejsze jest mieszanie podczas zamrażania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak