Wraz z emisją kolejnych odcinków programu Doradca Smaku zachęcamy Was do gotowania i odkrywania swoich smaków. Zainspirujcie się przepisami i zdobądźcie sprzęt do kuchni lub elegancką zastawę.
IV turę konkursu ogłosiliśmy TUTAJ
Wybraliśmy kolejnego Laureata po 5 tygodniu z Doradcą Smaku: Dollce za pomysł na "Pasztet brokułowy" inspirowane przepisem z programu "Doradca Smaku III, odc. 16: Pasztet wegetariański". Bardzo spodobało nam się pomysł wykorzystania brokułów do przygotowania pasztetu.
Co należy zrobić by wziąć udział w kolejnej turze konkursu?
Konkurs trwa od 26.01.2015 do 30.04.2015. W tym czasie zainspirowani przepisami z programu "Doradca Smaku" możecie wysyłać nam swoje zgłoszenia konkursowe. Zgłoszenie konkursowe powinno być inspiracją przepisu z programu z danego tygodnia.
Doradca Smaku wybierze po 1 najciekawszej inspiracji z danego tygodnia emisji programu. Poszczególne tury tygodniowe wraz z przepisami wchodzącymi w skład tury ogłaszane będą na bieżąco na stronie DoradcaSmaku.pl.
Przepisy powinny zostać dodane do serwisu już po rozpoczęciu emisji odcinków - czyli zgłoszeniem nie może być przepis istniejący w serwisie przed rozpoczęciem emisji programu.
Zgłoszeniem konkursowym nie może być również taki sam przepis, ani ten sam przepis w innej formie podania jak przepis z programu. Przepis z programu powinien być inspiracją – to znaczy, że Uczestnik musi użyć przynajmniej kilka takich samych składników wykorzystanych w programie, ale finalny efekt potrawy musi się różnić.
Zgłoszenie konkursowe powinno nawiązywać do programu w danym tygodniu.
Zwycięzca otrzymuje 3 500 punktów na nagrody.
Zgodnie z Regulaminem w czasie trwania Konkursu wybierzemy 12 Laureatów, a więc każdy uczestnik może zostać Laureatem jednorazowo.
W tym tygodniu czekamy na Wasze inspiracje z 5 tygodnia - w związku z tym, że w programie został przygotowany sernik na zimno możecie przygotować swoją własną wersję tego deseru.
5 TYDZIEŃ:
Doradca Smaku III, odc. 17: Boeuf strogonow po Michelsku
Doradca Smaku III, odc. 18: Ryby w sosie chrzanowo-koperkowym
Doradca Smaku III, odc. 19: Sernik na zimno z owocowym sosem
Doradca Smaku III, odc. 20: Polędwica wieprzowa z cebulą
Swoje zgłoszenia wysyłajcie do nas na adres [email protected]