Jedni ją uwielbiają, inni wprost przeciwnie. Chociaż wątróbka drobiowa wielu osobom od dzieciństwa kojarzy się z niesmacznym obiadem, to dobrze przyrządzona może smakować naprawdę wyjątkowo. W dodatku jest niezbędnym elementem diety bogatej w wartości odżywcze.
Wątróbka drobiowa to znakomite źródło wielu mikroelementów i witamin, w tym m.in. żelaza czy cynku. Najczęściej podaje się ją z cebulką, jabłkiem lub gruszką. Ale można z niej także przygotować wyborny... gulasz. Jedno jest jednak pewne! Aby podkreślić jej charakter należy ją odpowiednio przyprawić. Zobaczcie, w jaki sposób zrobił to Robert Sowa, szef kuchni i juror akcji "Mistrz Smaku" zainspirowany przepisem jednego z uczestników akcji.
Przepis i sposób przygotowania dania znajdziecie TUTAJ.
Natomiast cały odcinek obejrzycie na stronie akcji "Mistrz Smaku".